Tájékoztató az O365 szolgáltatásról – Használati útmutató

bge_logo

Tájékoztató az O365 szolgáltatásról

A 2015/16-os tanév tavaszi szemeszterétől a Microsoft Magyarország és a Budapesti Gazdasági Egyetem együttműködése kapcsán a BGE hallgatói számára elérhetővé válik az O365 szolgáltatás. Ennek keretében a hallgatók egyetemi e-mail címet igényelhetnek, 1 TB OneDrive tárhelyet kaphatnak és ingyenesen letölthetik az Office programcsomagot öt számítógépre és öt mobileszközre.

Az O365 részletei

1. Egyetemi e-mail cím

A szolgáltatás keretein belül a BGE hallgatói egyetemi, @unibge.hu végződésű e-mail címet igényelhetnek, amelyet a tanulmányokkal kapcsolatos kommunikáción kívül különböző kedvezmények (pl. Prezi EDU Enjoy csomag) igénybevételéhez is használhatnak. A postafiók tárterülete 50 GB.

Az e-mail címet az alábbi linken található űrlap kitöltésével lehet igényelni: www.uni-bge.hu/o365

A személyes adatok megadását követően, a hallgatók eldönthetik, hogy a felkínált változatokból melyik e-mail cím kerüljön kialakításra. Ezzel egy időben elkészül a kiválasztott e-mail cím angol változata is (kiss.peter.01@unibge.hu -> peter.kiss.01@unibge.hu), ez azonban kizárólag levélfogadásra használható.

Az űrlap beküldését követően a fiók a Microsoft felhőben készül el. Ez a folyamat hosszabb időt, akár négy órát is igénybe vehet, ezután nyílik lehetőség az első belépésre a http://portal.office.com webhelyen.

Az intézmény által nyújtott szolgáltatások (Modulo, Coospace, Neptun, honlap, levelezés) ezután egy közös jelszóval érhetők el, azonban a felhasználónév eltérő lesz, a levelezés esetében az email cím, minden más esetben a Neptun kód.

2. 1 TB OneDrive tárhely

A regisztrációval a hallgatók OneDrive hozzáférést is kapnak 1 TB tárterülettel, így egy helyen, jól áttekinthető módon tudják rendszerezni jegyzeteiket, tanulmányaikkal kapcsolatos egyéb anyagaikat. Ezeket a felhőből bárhol, bármikor könnyen elérhetik, de meg is oszthatják egymással. A OneDrive az e-mail postafiókba belépve érhető el.

3. Office programcsomag

A http://portal.office.com oldalra belépve ingyenesen letölthető az Office programcsomag legfrissebb változata, amelyet a hallgatók saját számítógépeikre vagy mobil eszközeikre legálisan telepíthetnek, így az intézményben használt legfrissebb programokon gyakorolhatnak, készíthetik el feladataikat.

Kérdés esetén

A szolgáltatással kapcsolatos kérdésekben a kari Informatikai és Oktatástechnikai Osztályok munkatársai tudnak segítséget nyújtani.